تجربه بیمار

مصدومیت ناحیه فاشیا کف پا

بیمار : آقای پیروی (فوتبالیست و تحلیل‌گر)

تشخیص پزشکان : آسیب فاشیا در کف پا

درمان مورد نظر پزشکان : فیزیوتراپی، جراحی

تشخیص پزشک کلینیک طب سوزنی : آسیب فاشیا در کف پا

روش درمان موثر از نظر پزشک کلینیک طب سوزنی : انجام طب سوزنی

بیمار پس از انجام ۱۰ جلسه طب سوزنی، بدون نیاز به جراحی، به‌صورت کامل درمان شد.

در حال حاضر، پس از گذشت ۹ سال، هیچ اثری از آسیب‌دیدگی قبلی دیده نمی‌شود.

از زبان بیمار(همراه بیمار) :

به قلم آقای پیروی (فوتبالیست و تحلیل‌گر):

زمین‌های سفت ورزشگاه‌ها و چمن‌های مصنوعی، تنها روی مسائل فنی فوتبال اثر سوء نمی‌گذارد؛ بلکه تاثیر مستقیمی نسبت به ایجاد مصدومیت‌هایی دارد که در این مطلب قصد دارم به مرور ماجرای مصدومیتم از ناحیه‌ی فاشیا کف پا بپردازم و روند عدم درمان و درمان این آسیب‌دیدگی را با مخاطبین این سایت به اشتراک بگذارم.

از اواخر سال ۸۸ متوجه احساسی غیر طبیعی و توأم با درد در کف پای راست خود شدم. موضوع را با پزشک و فیزیوتراپ تیم […] درمیان گذاشتم و ایشان استراحتی چند روزه و دویدنی انفرادی و آرام با پای برهنه و در نواحی نرم زمین چمن، توصیه کردند. فاز دوم درمان، استفاده از پمادهای موضعی و حرکت دادن کف پا روی توپ «گلف» و تمرینات آیزومتریک و غلتاندن پا روی سطح مدور بطری داخل آب نمک بود و انجام کمپرس یخ.

همچنان التهاب و سفتی کف پایم ملموس بود و حین دویدن دردی محسوس داشت. اقدام بعدی، انجام فیزیوتراپی بود که ابتدا ۲۰ جلسه انجام گرفت و چون مشکلم ادامه‌دار بود، به توصیه‌ی فیزیوتراپ تیم به آقای دکتر […] (متخصص توانبخشی) مراجعه کردم که ایشان هم دستور به انجام فیزیوتراپی توأم با لیزردرمانی دادند و تجویز کپسول «سلکسیب» (Celecoxib) و ادامه‌ی مصرف پمادها و استفاده از کفی نرم و منعطف. به مانند مسکنی موقت، این نوع از کفی تا چند روز احساس تسکین در پایم ایجاد میکرد اما کارآیی خود را برایم از دست داد و این شد که اقدام به ساختن کفی منحصر به شخص کردیم و با قالب‌گیری توسط گچ، یک ساپورت مناسب برای کف پاها پدید آمد که البته بدون استفاده از آن - مثلا در خانه - دردم ادامه‌دار بود و مشکل اساسی این نوع از کفی، بزرگی و عدم قرارگیری در «استوک» (کفش مخصوص فوتبال) بود.

منتظر اتمام تعطیلات طولانی پزشکان و آغاز سال درمانی جدید و ادامه‌ی روال فیزیوتراپی بودم و پیدا کردن راهی برای جا شدن کفی داخل کفش فوتبال. به آقای دکتر […] (متخصص پزشکی فیزیکی و توانبخشی) ارجاع داده شدم و ایشان نسخه‌ای برای ساخت کفی حمایت‌کننده از قوس کف پا از جنس چرم و با قابلیت قرارگیری در کفش فوتبال ارائه دادند. مجموع فیزیوتراپی‌ها و دفعات انجام لیزر به ۵۰ جلسه رسیده بود و کفی چرمی هم تنها اندکی از درد را تخفیف می‌داد. دیگر دویدن و فوتبال دغدغه‌ام نبود؛ تنها می‌خواستم روزی بدون این آسیب فرسایشی و خسته‌کننده را دوباره تجربه کنم. این بود که به تزریق کورتون در ناحیه‌ی آسیب‌دیده متوسل شدم. پس از استراحت، مجددا به سایر ورزش‌ها و کشش‌های مرتبط و فیزیوتراپی می‌پرداختم. درد قدری کاهش یافته بود اما سفتی و ظاهر غیر طبیعی ناحیه درگیر، همچنان ادامه‌دار بود. ظاهر کف پای مصدوم، به این شکل بود که اگر انگشتان پا را به سمت ساق می‌کشیدم، برجستگی و بیرون‌زدگی فاشیا بسیار مشهودتر و سفت‌تر از وضعیت در پای دیگرم بود. برای تزریق دوم، مجددا خدمت دکتر […] رفتم و ایشان استفاده از آمپول را مشروط به زیر «گاید» دانستند تا نتیجه‌ی بهتری حاصل شود. این اقدام هم انجام گرفت و پس از پرهیز‌های بعد از تزریق و ادامه‌ی ورزش‌ها و کشش‌های تقویتی کف پا، باز هم بیرون‌زدگی و سفتی فاشیا مشهود بود و از درد آن هم باز تنها اندکی کم شده بود و همین نکته - یعنی کاهش نسبی درد - به خیال غیر متخصص خودم انگیزه‌ای شد برای تزریق سوم که اینبار دکتر […] از آن امتناع کردند و برای پیگیری متفاوت خواستند تا نظر یک متخصص ارتوپد را جویا شوم. برای این امر به دکتر […] (متخصص ارتوپد) مراجعه کردم که پس از تست‌ها و تصویربرداری‌های مختلف، نظر به انجام جراحی و ایجاد برشی کوچک در ناحیه‌ی ملتهب داشتند تا بافت درگیر قدری آزاد شود و به حالت نرمال برگردد. موضوع را با فیزیوتراپ تیم و دکتر […] درمیان گذاشتم. آقای دکتر، ترس و تشویش را در وجودم دیدند و گفتند هنوز کار تمام نشده. این درحالی بود که از نظر خودم و در عین واهمه از انجام جراحی، این کار را تنها راه باقی مانده می‌دانستم چرا که بهترین فیزیوتراپ ورزشی استان و دیگر بزرگانی که در این مطلب از آن‌ها اسم برده‌ام، پزشکانم بودند.

اما حق با دکتر […] بود و کار تمام نشده بود و با معرفی ایشان، خدمت خانم دکتر همایونی رفتم که عنوان «متبحر طب سوزنی و نجات‌بخشی» بیشتر به ایشان میامد تا «متخصص طب فیزیکی و توانبخشی»؛ چون این دکتر تنها به وسیله‌ی چند سوزن و به کاربردن آن‌ها در چند نقطه از پایم، سبب شدند که آن درد و التهاب و سفتی مرتبط با ناحیه‌ی فاشیا کف پایم با ۱۰ جلسه‌ی درمانی به کل از بین برود و تاکنون یعنی مهرماه سال ۹۷ دچار بازگشت آن مصدومیت نشوم. گرچه امروزه طب سوزنی جایگاه خود را پیدا کرده و علمی آزمون پس داده و شناخته شده می‌باشد اما به محض اطلاعم از اینکه خانم دکتر همایونی دارای وب‌سایت می‌باشند، وظیفه‌ی خود دانستم تا از این تریبون استفاده بکنم و با اشخاصی که دچار این عارضه شده‌اند، تجربه‌ام را در اختیارشان بگذارم.